Placeholder

Mexicaanse griep maakt opnieuw slachtoffers

Een meisje van 14 jaar is deze week aan de Mexicaanse griep overleden. Ze was voor die tijd gezond, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het is voor het eerst dat in Nederland iemand is overleden aan het H1N1-virus, zonder dat deze persoon al een andere ernstige ziekte onder de leden had. Volgens het RIVM komt het in andere landen ook voor dat gezonde mensen aan de gevolgen van de Mexicaanse griep overlijden.

De woordvoerder van het RIVM kon niets zeggen over het verloop van de ziekte bij het 14-jarige meisje. Het instituut is erg terughoudend met het geven van informatie over individuele gevallen. De afgelopen week overleed ook een 40-jarige man met de Mexicaanse griep, hij was wel al enige tijd ernstig ziek.

Het aantal mensen in ons land dat aan deze griep is overleden, is hiermee opgelopen tot zes.

Griepepidemie
In Nederland heerst officieel een epidemie van de Mexicaanse griep, bevestigde het RIVM. Er is sprake van een officiële griepepidemie omdat huisartsen twee weken achter elkaar meer dan 55 mensen op elke 100.000 Nederlanders met griepachtige klachten telden.

Lees hier alle tips en het laatste nieuws over de Mexicaanse griep >

(