Placeholder

Melanoom opsporen met een app

Met de app SkinVision kun je foto’s maken van verdachte moedervlekken, de app analyseert vervolgens de huid aan de hand van algoritme en geeft vervolgens advies.

Advies
SkinVision kan je aanraden om al dan niet naar de dokter te gaan, of het plekje op je huid te blijven volgen door later opnieuw foto's te maken.

Hoe nauwkeurig is SkinVision?
De afdeling dermatologie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven doet onderzoek naar de app SkinVision. Uit het onderzoek blijkt dat de app in 80 procent huidkanker met veel zekerheid kan herkennen en in 95 procent met grote waarschijnlijkheid. 'Dat zijn cijfers die het oog van een dermatoloog benaderen,' aldus Dr. Monique Thissen, dermatoloog in het Catharine Ziekenhuis.

Bijzondere ontwikkeling
Een app die huidkanker opspoort, dat is nogal wat. Sommige mensen zijn er misschien huiverig voor, maar het is van belang dat huidkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, daarmee is de kans op genezing groter. Nieuwe ontwikkelingen die daarbij zouden kunnen helpen, zoals SkinVision, moeten een kans krijgen en grondig onderzocht worden.

SkinVision is te downloaden via iTunes en vanaf vandaag ook via Google Play.

Beeld: Shutterstock