Placeholder

Koop Tamiflu niet online

We waarschuwden eerder al dat het griepvirus weer op de loer ligt. De virusremmer Tamiflu wordt dus weer uit de dokterskast gehaald. Maar let op: koop dit preventiemiddel tegen de Mexicaanse griep niet op internet.

Pas op met griepremmers
Apothekersorganisatie KNMP waarschuwt alle Nederlanders om geen antivirale middelen (griepremmers) via internet te kopen. De apothekers geven bovendien ook het advies om terughoudend te zijn met het gebruik van antivirale middelen uit angst voor de Mexicaanse griep. Het heeft namelijk geen zin om preventief antivirale middelen te slikken.

Sterker nog, wanneer je de griepremmers preventief gebruikt, wordt de kans juist groter dat het middel uiteindelijk minder goed zal gaan werken wanneer je wél die griepvorm krijgt. Het virus kan zelfs resistent worden voor de remmers, en dan ben je nog verder van huis.

Opmerkelijk
Zelfs wanneer je de Mexicaanse griep hebt opgelopen, is het gebruik van antivirale middelen volgens de apothekersorganisatie niet zinvol. Het gebruik verkort namelijk de ziekteduur van gemiddeld zeven naar vijf dagen. Niet veel verschil dus.

Maar vooral het kopen van de antivirale middelen op internet is doodzonde. Niet alleen kunnen de medicijnen die via internet verkrijgbaar zijn van slechte kwaliteit zijn, ook hebben ze vaak een veel te hoog prijskaartje. Niet doen dus.

Meer over de griepgolf door Nederland >

(