Placeholder

Jongeren willen gezonder eten

Ruim de helft van de Nederlandse jongeren wil hulp om gezonder te gaan eten. Dit blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum.

Van de ruim 1.000 jongeren tussen de 20 en 29 jaar die meededen aan het onderzoek, geeft 54 procent aan gezonder te willen eten. Het onderzoek toont aan dat juist deze groep vrij slechte eetgewoontes heeft, zoals minder vaak zelf koken, naar de snackbar gaan, niet ontbijten en voor de televisie en computer eten.

Daarbij blijkt een derde van deze groep graag hulp te willen om gezonder te leren eten. Het merendeel wil deze informatie zelfs het liefst via internet ontvangen. Daarom is het Voedingscentrum de campagne Het Nieuwe Eten gestart.

Het Nieuwe Eten
De campagne bestaat uit o.a. een maandelijkse tipmailings over gezonder eten, en deze blijken nu al een succes! In ruim een jaar tijd hebben al meer dan 100.000 Nederlanders zich voor deze service aangemeld.

Uitgangspunt van de campagne is je eigen eetpatroon, dat door middel van verbeterpunten gezonder wordt. Check ook: www.voedingscentrum.nl.