Placeholder

Hooikoorts? Nu nog?

De periode van heftige grassenbloei is voorbij, maar dat betekent niet dat hooikoortsverschijnselen verleden tijd zijn. Vrijwel het hele jaar door bloeien er planten die pollen afgeven aan de lucht. Daarom komt Pollennieuws.nl nu met pollenverwachtingen het hele jaar door.

Als je gevoelig bent voor pollen, kun je hiervan allergische reacties krijgen die op hooikoorts lijken. In deze tijd van het jaar, na de periode van de maximale grassenbloei, bloeien diverse kruiden en planten die pollen aan de lucht afgeven. Het is dan ook niet vreemd dat als je gevoelig bent voor pollen, je op dit moment klachten hebt die op hooikoorts lijken.

In oktober begint ook de ceder te bloeien en deze bomen, die vooral in parken en grotere tuinen voorkomen, produceren lokaal ook enorm veel pollen. Daarom brengt www.pollennieuws.nl nu het hele jaar door de dagelijkse informatie over de hoeveelheid pollen die in de lucht verwacht. In de bijbehorende videofilmpjes wordt uitgelegd om welke pollen van welke plantensoorten het dan gaat.

Pollennieuws op de iPhone
iPhone bezitters kunnen vanaf nu ook de ‘Pollennieuws’ applicatie bemachtigen voor de iPhone.