Placeholder

Hoelang sta jij in de keuken?

Gemiddeld besteden we in Nederland 28 minuten in de keuken.

De tijd wordt steeds korter
In 1997 stonden we gemiddeld 38 minuten in de keuken om het avondeten te bereiden en onze grootmoeders waren gerust twee uur aan het koken. De tijd die we in de keuken besteden, neemt dus snel af. Volgens NRC willen we niet per se korter in de keuken staan, het is voornamelijk omdat het kan.

Als het maar snel is
We houden van lekker en gezond, maar het moet wel snel zijn. Als een recept belooft dat het binnen 15 minuten te bereiden is, dan moet het ook binnen 15 minuten op tafel staan. Gemak is belangrijk.

We hadden kunnen doorslaan naar poeders. Nooit meer koken, maar alle voedingsstoffen binnenkrijgen via een shake. Toch gaat het grootste deel van het boodschappenbudget nog steeds op aan eten dat we zelf bereiden.

Verspakketten zijn populair
Het wordt ons gelukkig ook steeds makkelijker gemaakt. Je kunt maaltijdboxen bestellen en bij de meeste supermarkten vind je een schap vol verspakketten. De kant-en-klaar-maaltijden moeten gezonder en ook daar spelen de supermarkten op in.

Vanaf deze week vind je bij Albert Heijn 100 nieuwe verse producten in het schap, 33 nieuwe salades en 3 nieuwe soepen. De hoeveelheid groenten in de maaltijd zal op de verpakking vermeld worden.

Beeld: Albert Heijn