Placeholder

Het gemiddelde dieet

We stoppen gemiddeld na vijf weken, twee dagen en 43 minuten met een dieet.

16 procent stopt zelfs na twee weken al met lijnen. Eén op de zeven vrouwen houdt haar dieet 13 weken vol, dat blijkt uit een Brits onderzoek.

De keerzijde
Diëten is lastig. Voor 1 op de 6 vrouwen komt dat door het hongergevoel. Voor 42 procent komt het door de verleiding chocola en 30 procent voelt zich depressief. De rest van het gezin zorgt ook voor een moeilijkheidsfactor. Er moet tijdens het diëten ook voor hen gekookt worden en dat blijkt lastig te zijn.

Wat het vergt om vol te houden
Om een dieet vol te houden, doen we gekke dingen. In het onderzoek gaf iemand aan in het tuinhuisje te eten, om zo uit de buurt van hun familie te blijven tijdens het avondeten. Er wordt te kleine kleding gekocht, de kasten worden beveiligd met hangsloten en sommige vrouwen gaan eerder naar bed.

2,7 diëten per jaar
Doordat diëten vaak maar kort duren, beginnen we regelmatig opnieuw. Gemiddeld gaan vrouwen 2,7 keer per jaar op dieet. De gemiddelde leeftijd waarop we beginnen met diëten is 26 jaar.

Aanleiding
Soms schrikken we van onszelf op foto’s en is dat de reden om op dieet te gaan. Na een scheiding volgt ook vaak een dieet, net als wanneer we ontdekken dat we de dikste persoon op kantoor zijn. We beginnen ook wel eens te diëten als ons seksleven saai is, of als we vermoeden dat onze partner een affaire heeft.

Lukt het jou om een dieet vol te houden?