Placeholder

Hartstichting lanceert: T-time maand

De maand november is door de Nederlandse Hartstichting voor de eerste keer uitgeroepen tot heuse T-time maand.

Wat dat betekent? Nou, dat we meer met vriendinnen gezellig een kopje thee moeten drinken. Volgens de Hartstichting kan het zelfs van levensbelang zijn. Met de special georganiseerde tea-parties kun je namelijk de strijd tegen hart- en vaatziekten bij vrouwen steunen. Met de partijtjes wil de Hartstichting zoveel mogelijk geld in zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen
Onderzoek naar hart- en vaatziekten vindt vooral plaats bij mannen. De kennis die ze halen uit onderzoek bij mannen kan niet zomaar toegepast worden op vrouwen en door dit gebrek (over)lijden nog vele vrouwen onnodig. Hart- en vaatziekten zijn zelfs doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen.

Zelf een tea-party organiseren
Hoe zo’n tea-party dan in z’n werk gaat? De gastvrouw van een tea-party doneert 10 euro en krijgt daarvoor een zogenaamde T-bag vol leuke verrassingen. Zij vindt in de T-bag onder andere een variatiepack met diverse smaken Lipton thee. Via de site nodigt de host haar vriendinnen, collega’s, familieleden etc. uit. Het is vervolgens de bedoeling dat iedere gast ook minimaal 10 euro doneert. Dit geld gaat dan rechtstreeks naar onderzoek bij vrouwen.

Ook bedrijven kunnen meedoen door bijvoorbeeld tijdens de lunch of vergadering samen een kop thee te drinken voor het goede doel. Ook leuk: deelnemers kunnen elkaar via de site t-time.nu uitnodigen met behulp van een applicatie.

Kijk voor meer informatie op: www.t-time.nu.