Placeholder

Griepgolf ten einde

We kunnen weer opgelucht ademhalen. Uit de Grote Griepmeting blijkt dat de griepgolf eindelijk ten einde is.

Op 30 december 2010 waarschuwde de Grote Griepmeting dat de griep op de loer lag. Ruim acht weken lang hield de griepgolf aan en in totaal overleden er in Nederland zelfs 35 mensen aan de Mexicaanse griep. Maar gelukkig, begin maart is ook het aantal griepgevallen flink gedaald.

België versus Nederland
22.000 vrijwilligers uit Nederland en Vlaanderen deden mee aan de Grote Griepmeting en daaruit werd opgemaakt dat het aantal griepgevallen nu ruim een week een stuk lager is. Van de griepgolf is dan ook geen sprake meer. In België zijn op het moment iets meer griepgevallen dan in Nederland en ook in het noordoosten van ons land zijn er nog iets meer mensen grieperig. Maar dat is bijna niets in vergelijking met Zuid- en Noordoost-Europa. Daar houdt de griepgolf nog wel even aan en is er nog steeds een hoge griepactiviteit gemeten.

Lees meer over de griepgolf >

Carnaval
Wel moeten we blijven opletten. De Grote Griepmeting duurt dit seizoen nog tot 1 mei, want het is nooit uit te sluiten dat er geen tweede, kleinere griepgolf komt. Carnavalsvierders moeten vooral op letten. Tijdens het feestvieren in drukke ruimtes kun je namelijk makkelijk aangestoken worden.

(