Placeholder

Genoeg vis eten is makkelijk

Er wordt aangeraden om twee keer per week vis te eten. Als je dit niet redt, ben je niet de enige. 85 procent van de Nederlanders eet niet de aanbevolen hoeveelheid vis per week.

Waarom eten we geen vis?
De meeste vis is vrij prijzig en dat is dan ook meteen de belangrijkste reden waarom we niet genoeg vis op het menu zetten. Eén vijfde van de Nederlanders is bang zich te verslikken in een graat. Verder is er een afkeer voor het schoonmaken van vis en halen we onze neus op voor de geur. 14 procent van de Nederlanders is niet dol op de smaak van vis.

Herkenbaar?
Misschien herken je het probleem van het bereiden ook wel. Want hoe moet dat eigenlijk precies? En hoe bereid je dat stuk vis op een lekkere manier?

Jamie Oliver helpt
Mensen worden nerveus van vis, volgens Jamie Oliver. Om ons op weg te helpen ontwikkelde Jamie drie soorten diepvriesvis voor Albert Heijn. Diepvriesvis? Ja, juist door het invriezen blijven alle goede voedseleigenschappen bewaard, zoals de vitaminen en Omega-3. De vis is duurzaam, lekker en bovendien snel en makkelijk te bereiden.

Drie varianten

  • Twee knapperige zalm & pollack viskoekjes met een vleugje basilicum & Parmigiano Reggiano. Consumentenadviesprijs va €2,99
  • Tien vissticks, van 100% koolvis uit Alaska, gehuld in krokant broodkruim. Consumentenadviesprijs va €2,29
  • Vier knapperige pollack viskoekjes gehuld in krokant broodkruim met peterselie. Consumentenadviesprijs va €2,99

    Wat is jouw favoriete visgerecht?