Placeholder

Geef kinderen met buikpijn geen fructose

Het eten van fruitsuiker of de zoetstof fructose is niet ongezond. Toch kwamen artsen van het American College of Gastroenterology’s (ACG) erachter dat deze stoffen bij sommige kinderen voor een fikse buikpijn zorgen.

Buikpijn
Kinderen die buikpijn krijgen van deze zoetstoffen hebben een zogenaamde ‘fructose-intolerantie’. De artsen kwamen hierachter nadat ze een groep van 245 patiëntjes testten die voortdurend last hadden van buikpijn. De artsen wisten al dat de kinderen niet aan de ziekte van Crohn of aan andere ernstige darmaandoeningen leden. 

Met een ademtest kon de arts een fructose-intolerantie vaststellen. En wat bleek? Meer dan de helft van de patiënten reageerden positief op de test. Deze patiënten werden vervolgens op een fructosevrij-dieet gezet, waarna bij twee derde van de patiënten de buikpijn verdween.

Stoppen met snoepen blijkt voor veel vrouwen lastig >

Helaas voor kinderen met een fructose-intolerantie, dit stofje zit in veel producten, zoals fruit. Vooral in de Verenigde Staten is het in veel producten aanwezig vanwege het gebruik van fructosesiroop als zoetmiddel.

(