Placeholder

Gebruik mediwiet stijgt

Wiet alleen voor plezier? Ook dokters schrijven het groene plantje voor als medicijn. Het aantal mediwietgebruikers is sinds 2006 met 80 procent gestegen…

Het aantal mensen dat op doktersvoorschrift wiet gebruikt, is sinds 2006 gestegen van ongeveer 315 tot 560, een toename van 80 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC), onderdeel van het ministerie.

Wiet als medicijn?
Sinds 2003 mag medicinale wiet worden voorgeschreven, maar het is niet officieel geregistreerd als geneesmiddel. Cannabis wordt door mensen met reuma en MS gebruikt ter verlichting van pijn en door aids- en kankerpatiënten om de eetlust op te wekken. Het kan ook pijnklachten en misselijkheid tegengaan bij patiënten die chemotherapie hebben ondergaan.

En nieuw middel in de strijd tegen borstkanker: peterselie >

Minister van VWS Edith Schippers stuurde een brief aan de Tweede Kamer met de cijfers en bevindingen. In de brief stelt Schippers dat ondanks de gunstige effecten van cannabis voor bepaalde groepen patiënten, de effectiviteit niet wetenschappelijk is aangetoond. Hoeveel patiënten gewoon naar een coffeeshop gaan voor wiet, is bij Schippers niet bekend. De joint zal echter niet in het basispakket worden opgenomen.

(