Placeholder

Feeling fat

Op Facebook kun je bij je status aangeven hoe je je voelt. De emotie ‘feeling fat’ is in opspraak geraakt en wordt in de Engelstalige versie van Facebook verwijderd.

#FatIsNotAFeeling
De groep Endangered Bodies vond de optie onacceptabel. 'Met de status 'feeling fat' worden mensen met overgewicht belachelijk gemaakt. Fat is not a feeling. Vet is een natuurlijk deel van ons lichaam, ongeacht je lichaamsgewicht.'

De emotie is verwijderd
Door alle reuring die ontstond, heeft Facebook 'feeling fat' verwijderd. In Nederland staat 'voel me volgevreten' nog wel in het lijstje emoties.

Groter probleem dan het lijkt
Verschillende onderzoekers zijn blij dat Facebook de optie verwijderd heeft. Jezelf dik noemen lijkt niet zo'n groot probleem, maar het heeft wel degelijk schaduwkanten. Facebook gaat totaal voorbij aan achterliggende problemen van mensen die zicht dik voelen, zoals eetproblemen of een verstoord lichaamsbeeld. Hoe vaker je negatief over je lichaam praat, hoe moeilijker het wordt om een gezond eetpatroon aan te houden.

De normaalste zaak?
De status 'feeling fat' suggereert dat het een heel normaal gevoel is dat iedereen zo nu en dan heeft. Dat zou niet gepromoot moeten worden.

<

Bron: Yahoo