Placeholder

Europa wil suiker uit vruchtensappen

De Europese Commissie heeft voorgesteld om suikeradditieven te weren uit vruchtensappen. Met de maatregel wordt gestreefd naar gezondere voeding.

De afgelopen jaren is in Europa regelmatig alarm geslagen over toenemende zwaarlijvigheid en de bijhorende gezondheidsproblemen. Na maatregelen om de zoutconcentratie in voedingsproducten te beperken en de consumptie van groenten en fruit te stimuleren, streeft de Commissie nu naar een totaalverbod op suikeradditieven in vruchtensapjes.

In het voorstel, dat door de lidstaten en het Europees parlement moet goedgekeurd worden, is wel een uitzondering voorzien voor nectar, een drank die traditioneel veel suiker bevat. Die producten moeten wel een duidelijk label over de toevoeging van suiker meekrijgen.

Tomatensap
Ook wil de Commissie de tomaat nu ook Europees laten erkennen als een fruitsoort die gebruikt kan worden voor de productie van vruchtensappen.

Meer tips voor een suikervrij leven >

(