Placeholder

Erasmus MC start onderzoek naar jouw huid

Het Erasmus MC start deze week een online enquête onder de Nederlandse bevolking over huidveranderingen en het risico op huidkanker.

Het aantal gevallen van huidkanker groeit explosief naar één op de zes Nederlanders. Dit zal bovendien alleen maar toenemen door de grote risico’s van het overmatig zonnebanken e.d. en vanwege de vergrijzing. Het is dus zeker niet overbodig iets dieper in deze ziekte te duiken.

Huid-enquête
Daarom start het Erasmus MC met een huid-enquête onder Nederlanders. Er worden in de enquête o.a. foto’s van huidaandoeningen getoond, waarvan men kan aangeven hoe snel deze door een arts gecontroleerd zouden moeten worden. Bovendien willen de onderzoekers te weten komen in hoeverre de Nederlander op de hoogte is van de oorzaken van en de risico’s op huidkanker.

Lees ook: rode wijn in strijd tegen borstkanker >

Met de resultaten kan men de voorlichting verbeteren over het oppikken van vroege signalen van huidkanker. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende oorzaken en vormen van huidkanker zijn? En dat er meer signalen zijn dan een veranderende moedervlek? Belangrijk om te weten, want wanneer je deze tekenen herkent, kun je sneller met een behandeling beginnen, wat de kans op genezing vergroot?

Meer weten over jouw huid en de risico’s op huidkanker? Doe dan op www.kenuwhuid.nl mee aan de speciale enquête.

Nederlanders schatten kans borstkanker te laag in >