Placeholder

Een goede reden om minder televisie te kijken

Uit een onderzoek dat 25 jaar duurde blijkt dat veel televisie kijken in combinatie met weinig bewegen impact heeft op je hersenen.

25 jaar informatie verzamelen
Aan het begin van het onderzoek waren de deelnemers tussen de 18 en 30 jaar. 25 jaar lang vulden ze regelmatig vragenlijsten in over hun televisiekijkgedrag en hun sportgedrag. Na afloop van het onderzoek werden er verschillende cognitieve tests afgenomen om de hersenfuncties te testen. De onderzoekers hielden onder andere rekening met leeftijd, geslacht en opleidingsniveau. Uit de tests bleek dat de personen die drie uur per dag of langer televisie keken en weinig bewogen twee keer zo veel kans hebben om niet goed te scoren tijdens cognitieve tests.

Wanneer je jong bent, maak je je waarschijnlijk nog niet heel druk om de gezondheid van je hersenen, maar te veel televisie kijken en weinig bewegen, lijkt dus wel degelijk gevolgen te hebben op je cognitieve functies als je ouder wordt. Misschien wat minder vaak bingewatchen. Een klein beetje goed nieuws: veel televisie kijken heeft geen negatieve invloed op je verbale vaardigheden.

Bron: Washingtonpost | Beeld: Shutterstock