Placeholder

Barbecue wordt steeds gezonder

Maar het blijft nog steeds een mannenzaak.

Gezonde voeding
Nu het weer wat beter wordt, gaat de barbecue steeds vaker aan. De tijden van grote stukken vlees zijn echter voorbij; tegenwoordig leggen we steeds meer gezonde en gevarieerde voeding op de grill. Toch blijkt het barbecueën zelf nog steeds een mannenzaak, al helpt 50% van de vrouwen bij de voorbereidingen.

Gezellig
Meer dan een derde van de Nederlanders is de laatste twee jaar vaker sowieso vaker gaan barbecueën. Gemiddeld doen we dat twee keer per maand. De belangrijkste reden is omdat het wordt ervaren als gezellig; maar 6% vindt het grillen zelf het leukste.

Magere vleessoorten
42% van de Nederlanders zegt dat ze vaker zou barbecueën als de barbecue achteraf niet schoon hoeft te worden gemaakt. Groenten en magere vleessoorten zijn stijgers bij deze manier van eten bereiden. Slechts 5% heeft wel eens pizza gebakken op deze manier.

Bron: www.outdoorchef.nl