Placeholder

App voor snelle hulp bij noodgevallen

Handig! Met de gloednieuwe I can help-app van Logica krijgen mensen met medische ervaring een signaal op hun smartphone als er een noodgeval in de buurt is.

Logica komt met een app op de proppen, die enorm goede ondersteuning biedt bij noodgevallen. De I can help-app zit nog in de testfase, maar het idee lijkt nu al een schot in de roos.

Cruciaal
Met deze app krijgen mensen met medische ervaring, zoals artsen en verpleegkundigen, namelijk een signaal op hun smartphone als er een noodgeval in hun buurt is. Zo ben je niet meer alleen afhankelijk van een ambulance die er gemiddeld vaak zo’n tien minuten over doet om ter plaatse te zijn. En juist die eerste minuten zijn vaak cruciaal.

Ook slim: de Zelfzorg-app >

De I can help-app wordt geactiveerd zodra een ongeval door omstanders is gemeld aan een alarmcentrale. Iedere gebruiker van de app binnen een cirkel van enkele honderden meters van het noodgeval krijgt vervolgens een bericht met informatie over de locatie, de aard van het ongeval en de dichtstbijzijnde nooduitrusting.

Award
De I can help-applicatie is in Nederland ontwikkeld en bevindt zicht op dit moment nog in de testfase. Wel heeft het handige foefje nu al de Microsoft Innovation Partner of the Year award gewonnen.

(