Placeholder

Anti-vaccinatiemissie is levensgevaarlijk

De strijd van journalist Désirée Röver tegen vaccinatie voor de Mexicaanse griep is gevaarlijk en onverantwoordelijk.

Dat zegt viroloog Roel Coutinho in De Telegraaf van afgelopen zaterdag. Coutinho, directeur Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM, waarschuwt: “Ook als maar een paar leken het oppikken en zich vervolgens niet laten inenten, kan dat levens kosten."
 
Met name via internet vindt Rövers waarschuwing voor de gevaren van vaccinatie gehoor. En daar ligt volgens Coutinho het gevaar. Via internet bereik je mogelijk een miljoenenpubliek, die je kunt weerhouden van voorzorgsmaatregelen, zo stelt hij in de krant.
 
Röver is ervan overtuigd dat de Mexicaanse griep in het laboratorium is gemaakt. In het artikel bestrijdt Coutinho dat: "Deze griep is heus afkomstig van varkens." Ook Rövers bewering dat de vaccins die nu klaarliggen niet lang genoeg houdbaar zouden zijn, spreekt Coutinho in De Telegraaf tegen. “De houdbaarheidsdatum wordt door de fabrikanten vermeld, die is zeer uitvoerig getest. Dat er in de tussenliggende periode ‘beesten in het vaccin’ zouden zijn gekropen, is echt complete onzin."