Placeholder

Aandacht voor het vrouwenhart

Vandaag is het Dress Red Day, een dag die door de Hartstichting in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. De signalen zijn bij vrouwen anders en vaak minder duidelijk dan bij mannen. De signalen worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet herkend en dat moet veranderen. Natuurlijk staan we op de redactie van Santé ook stil bij Dress Red Day. In het oktobernummer van Santé vind je het artikel 12 dingen die je nog niet wist over je hart.

Vergrote kans op hart- en vaatziekten
Wist je bijvoorbeeld dat familieleden met hartproblemen een eerste indicatie zijn dat je erfelijk belast kunt zijn? Maar ook als je in de puberteit regelmatig migraine hebt rondom je menstruatie kan dat een teken zijn. Daarnaast is een hoge bloeddruk op middelbare leeftijd en tijdens de zwangerschap een signaal dat je serieus moet nemen. Tijdens de zwangerschap geldt: hoe hoger de bloeddruk, hoe hoger je risico op hartproblemen.

Geef je hart de aandacht die het verdient met de tips uit Santé. Blader in het oktobernummer naar pagina 34 voor alle tips.