Placeholder

5 weetjes over blaasontsteking

Heb je vaak last van een blaasontsteking dan herken je de eerste symptomen waarschijnlijk direct. De een is er gevoeliger voor dan de ander. Waardoor krijg je een blaasontsteking en kun je er meer tegen doen dan antibiotica gebruiken?

1. Blaasontsteking wordt veroorzaakt door de E-coli bacterie
40 procent van de vrouwen denkt dat een blaasontsteking veroorzaakt wordt door een te lage weerstand of te lang wachten met plassen. Deze twee factoren zijn ijnderdaad van invloed, maar de echte oorzaak is de E-coli bacterie. Inderdaad, de 'poepbacterie'.

2. Van voor naar achteren afvegen kan de kans op een blaasontsteking verkleinen
Vrouwen hebben een korte plasbuis, die dichtbij de anus zit. Wanneer je verkeerd afveegt, van achteren naar voren dus, vergroot je de kans dat er bacteriën in de plasbuis terecht komen.

3. Plassen na de seks verkleint de kans op een blaasontsteking
Vrijen vergroot de kans op blaasontsteking, vooral als je er al gevoelig voor bent. Je hoeft niet direct je hele seksleven aan te passen, maar door na de seks te gaan plassen, verklein je de kans dat de bacterie zich vastgrijpt.

4. Veel plassen kan de ontsteking niet doen verdwijnen
Veel drinken en plassen is goed als je de eerste symptomen van een blaasontsteking opmerkt, maar het is geen wondermiddel.

5. Je kunt meer tegen blaasontsteking doen dan antibiotica gebruiken
44 procent van de vrouwen gaat direct naar de huisarts bij blaasontsteking. Antibiotica is immers de bekendste ontstekingskiller. Dat lijkt misschien onschuldig, maar wanneer je te vaak antibiotica gebruikt, kun je er resistent voor worden. Ook bij een blaasontsteking kun je resistent worden voor de antibiotica die daartegen gebruikt worden. Veel mensen weten niet dat je de symptomen ook kunt bestrijden met een zelfhulpmiddel; ROTER Cysticare. Je kunt de 5-daagse kuur het best gebruiken zodra de eerste symptomen op komen zetten en het is gewoon verkrijgbaar bij de drogist.

Sponsored story
Bron: ROTER | Beeld: Shutterstock