Placeholder

Een mooi cadeau voor je ouders? Geef ze een fotoboek!

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor je ouders? Is een van de twee jarig, vieren ze een speciaal jubileum of wil je ze gewoon zomaar iets cadeau doen? Heb je al eens gedacht aan het geven van een fotoboek? Deze kun je helemaal zelf invullen met jouw mooiste herinneringen aan hen. Tranen van geluk gegarandeerd! We geven je graag een paar tips hoe je hier een waar meesterwerk van kunt maken. Het kost even wat tijd, maar zo’n prachtig cadeau is natuurlijk onbetaalbaar.

Digitaal of analoog?

Zelf een fotoboek maken hoeft niet per se een uitdaging te zijn. Je kunt kiezen voor een retro fotoboek, waarbij je alle foto’s speciaal laat afdrukken bij een winkel. Deze kun je dan vervolgens in een ouderwets fotoalbum plakken en hier met pen of stiften mooie stukjes bijschrijven. Als je liever een moderne variant maakt kun je via allerlei online tools gemakkelijk een digitaal fotoboek in elkaar zetten. Deze vul je met je eigen foto’s en teksten en laat je vervolgens naar jouw huisadres opsturen. Denk vooral aan wat je ouders het leukste zouden vinden en hoeveel tijd je ervoor hebt om het te maken.

Voeg tekst toe

Natuurlijk zijn foto’s alleen al ontzettend leuk, want misschien zitten er wel kiekjes tussen die zij zich helemaal niet meer herinneren. Het kan ook zomaar zijn dat er bepaalde herinneringen teruggehaald worden, die zij even vergeten waren. Als je het écht goed wilt aanpakken moet je er mooie verhalen bijschrijven. Dit kunnen verhalen zijn van vroeger, hoe je hen herinnert of hoe je toenmalige vriendjes en vriendinnetjes over hen spraken. Waren zij bijvoorbeeld de coole ouders in jouw klas? Vertel het ze! Je kunt hier ook dingen schrijven die je nog nooit tegen ze gezegd hebt, maar toch graag kwijt wilt. 

Maak een fantastische cover

Het fotoboek moet natuurlijk wel een mooie uitstraling hebben. Je zou het eigenlijk moeten zien als een persoonlijke variant van een tafelboek, waar ze gewoon af en toe eens doorheen kunnen bladeren. Je kunt dit natuurlijk helemaal naar eigen inzicht vormgeven, maar we helpen je graag op weg. Kies een foto uit die jullie als gezin laat zien, eentje die emotie uitstraalt en waar je trots op bent. Als je die foto hebt gevonden plaats je deze uitvergroot op de voorkant. Je kunt er nog een mooie titel bij laten schrijven, zoals een bijnaam die jullie voor jezelf hebben als gezin. Het boek is helemaal af en klaar om gegeven te worden. Zet je de tissues klaar?

Dit is een gesponsord artikel.