Coronavaccins

De Santé-redactie over: coronavaccins

Er klinken veelbelovende geluiden over verschillende coronavaccins. De kan niet wachten totdat je je kunt laten inenten, de ander is meer afwachtend. De redactie van Santé haakt met enige regelmaat aan op actuele onderwerpen. Deze keer dus: coronavaccins

Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat maar liefst vier op de tien Nederlanders zich niet willen laten vaccineren tegen corona als er straks vaccins beschikbaar zijn. Minister de Jonge van Volksgezondheid benadrukt dat een coronavaccin niet verplicht wordt.

Lees ook:De Santé-redactie over: mondkapjes dragen

Wat zegt de Santé-redactie?

Enige argwaan

Online redacteur Chantal: “Aan de ene kant kan ik niet wachten op het moment dat alles weer normaal wordt, maar aan de andere kant kijk ik toch met enige argwaan tegen de coronavaccins aan. Ik weet niet zo goed wat je ervan moet denken dat al die producenten om de race van het beste vaccin in zo snel mogelijke tijd lijken willen te winnen. Ik denk dat ik eerst afwacht wat de eerste reacties/effecten zijn van degenen die zich meteen willen laten vaccineren.”

Voelt dubbel

Art-director Alexandra: “Nee, vooraan in de rij ga ik niet staan. Ik reken mezelf, wellicht naïef, niet tot de risicogroep. Dat maakt ook dat ik een wat afwachtende houding aanneem en noem het ‘angst’. Eerst eens kijken hoe de uitwerkingen van het vaccin zijn. Dit voelt dan uiteraard ook weer dubbel, omdat je dan de kwetsbare/risicogroep een soort van proefpersoon laat zijn. Onderzoek doen naar de verschillende middelen lijkt me lastig en daarvoor moet je misschien wel medisch onderlegd zijn. Kortom:  moeilijk, ik ben er nog niet over uit…”

Ik wil nu nog geen beslissing maken

Freelance journalist Rachel: ““Ik ben er nog totaal niet over uit wat ik ga doen op het moment dat er een vaccin beschikbaar is… Ik hoor zoveel verschillende meningen om me heen dat ik merk dat ik er een beetje onrustig van word en daarom nog geen beslissing wil maken. Als het vaccin er eenmaal is ga ik denk ik gewoon goed research doen, met mijn familie en vriend bespreken wat zij gaan doen en op basis daarvan mijn keuze maken. Keuzes zoals deze maak ik altijd weloverwogen, dus ik laat het nu nog compleet in het midden. We shall see!”

Gerelateerde artikelen