Placeholder

De nieuwste interieurtrends die je moet weten

Is het tijd om je huis een make-over te geven? Of ga je verhuizen? Het is tijd voor een nieuw, fris en gezond interieur. Richt je woning zo in dat jij je er helemaal thuisvoelt en tot rust komt. De trends in dit artikel helpen je daarbij zeker op weg! Kies bijvoorbeeld voor hout in je interieur. Heb je duurzaamheid hoog in het vaandel? Dat is helemaal hip en past bij 2022. Maar ook minimalisme past weer in elk interieur. Ben je klaar om 2022 helemaal trendy in te gaan? Lees dan vooral dit artikel. Welke trend ga jij als eerste toepassen?

Hout is weer helemaal hip

Hout is weer helemaal van nu! Je zal vooral warm hout zien terugkomen. Mensen willen in deze onzekere tijden graag een fijn en warm plekje in huis maken. Warm hout kan perfect gecombineerd worden met cognackleurige lederen sofa’s en mooie witte kasten en schapenvelletjes. Een warm houten vloer kan echter redelijk duur en moeilijk in onderhoud zijn. Je kan kiezen voor laminaat of zelfs tegels die eruit zien en aanvoelen als hout, om zo de kosten te drukken. Probeer ook te denken aan een grote mooie tafel in warm hout of een keuken met warmhouten oppervlakken. Hout kan dus op verschillende manieren gebruikt worden en terugkomen in een interieur. 

Duurzaamheid komt terug in Nederlandse huiskamers

In 2022 komen duurzame en gerecycleerde materialen helemaal terug. Het zal een hoge vlucht nemen in de interieurwereld. Nieuwe bioplastic zal een plaats krijgen in de vorm van leuke accessoires terwijl hout en zelfs stof uit gerecycleerde materialen kan bestaan. Daarnaast kan je voor duurzaam design ook denken aan het hergebruik van oude meubels, vintage meubels bij de kringloopwinkel gaan halen of zelfs nieuwe meubels maken uit gerecycleerd materiaal. Je kan bijvoorbeeld een oude bruinhouten kast bij de kringloopwinkel oppikken en deze zelf overschilderen met krijtverf. 

Minimalisme past weer in elk interieur

Ze zeggen wel eens: less is more. En dat is zeker zo in 2022. Het is vaak beter om minder te combineren, dan er een drukke boel van te maken. Indien je op zoek bent naar een modern interieur, kan je het beste kiezen voor iets dat strak is. Ga voor mooie grijze sofa’s en rechte, lange gordijnen. Indien je voor een wit minimalistisch interieur kiest, kan je het koude wit doorbreken met warme grijzen. Houd het vooral lekker simpel en clean dus. Het minimalisme in terugbrengen in een interieur is makkelijk en dus een bekende trend.

Leer is helemaal 2022

Leer en nepleer is weer helemaal terug aan het komen in de interieurs in Nederland. 

Niet alleen zijn de kleuren van het leer vaak wat warmer dan bijvoorbeeld van een witte Scandi kuipstoel, de stof geeft de ruimte ook gelijk weer wat warmte. Er zijn ook diverse stoelen van leer. Kies bijvoorbeeld voor een relaxfauteuil of relaxstoel van leer. Dit past weer erg bij het interieur van nu en zit erg comfortabel. Deze stoelen zijn ook verstelbaar en een voetenbankje maakt dit extra comfortabel. Niet genoeg comfort van een stoel? Kies dan voor een relaxbank.

Dit is een gesponsord artikel.