Placeholder

5 tips om een betere kok te worden

Je hoeft geen topchef te zijn om beter te leren koken. Deze paar trucjes kunnen je op weg helpen om een bete kok te worden.

1. Experimenteer regelmatig
Het geheim van een lekker gerecht bereiden, zit hem vaak in een verrassende twist. Experimenteer dus regelmatig, al is het maar door andere kruiden toe te voegen aan een gerecht dat je vaker maakt.

2. Probeer nieuwe gerechten van tevoren uit
Experimenteer níet op het moment dat je eters krijgt. Zorg dat je nieuwe gerechten van tevoren al een keer uitgeprobeerd hebt, zo verklein je het risico dat je gerechten mislukken.

3. Verzamel tips
Ken je iemand die uitblinkt in de keuken? Vraag eens om tips. Bezoek daarnaast culinaire websites of kijk naar 24Kitchen. Pik de tips eruit die je lekker lijken, schrijf ze op en probeer ze de volgende keer dat je een bepaald gerecht maakt.

4. Ken de basis
Welke producten kun je rauw eten, wat moet je altijd van tevoren koken? Hoe maak je een goede dressing of bechamelsaus? Als je op de hoogte bent van de basis, wordt de kans op mislukte gerechten kleiner.

5. Blijf oefenen
Is een gerecht mislukt? Treur niet. Probeer te ontdekken wat er ontbreekt, of heb je juist van één ingrediënt te veel gebruikt? Door hierop te letten, kan een gerecht volgende keer al beter uitpakken. Daarnaast is het cliché waar: oefening baart kunst, ook in de keuken.

Heb jij handige trucjes in de keuken?

Beron: Magforwomen.com | Beeld: Shutterstock