Placeholder

Zo organiseer je een etentje

Het is jouw beurt om een etentje te organiseren. Geen paniek, met deze tips ben je de perfecte gastvrouw.

Uitnodigingen
Verstuur je uitnodigingen op tijd. Zet er duidelijk bij of aanhang welkom is. Vraag of iedereen wil laten weten of hij of zij komt.

Voorbereiding
Zorg dat je voor gerechten kiest die je kunt voorbereiden. Maak op de dag van het diner zoveel mogelijk klaar. Op die manier voorkom je dat jij de hele avond in de keuken staat en niets van het etentje mee krijgt.

Uitgebreide keuze
Als je een buffet maakt, zorg dan dat er voor ieder wat wilt op tafel staat. Wil je echt gaan koken, check dan of er vegetariërs of mensen met een allergie binnen het gezelschap zijn.

Aankleding
Een aangeklede ruimte en tafel geven je etentje meer sfeer. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn: een leuk tafelkleed en wat kaarsjes maken al een enorm verschil.

Genoeg te drinken
Zorg dat je iedereen genoeg drinken aanbiedt. Zet eventueel wat drankjes op een bijzettafel, zodat iedereen zelf kan pakken (nadat jij de eerste ronde hebt aangeboden natuurlijk).

Goede sfeer
Houd de sfeer een beetje in de gaten. Lijkt iedereen het naar zijn zin te hebben? Als iemand een beetje afgezonder is van de groep, knoop dan een gesprek aan of vraag of diegene je even wilt helpen in de keuken.

Beeld: Shutterstock