Placeholder

Zijn jouw eetgewoontes gemiddeld?

Hoe eet Nederland? Jumbo hield zich bezig met deze vraag en er kwamen een aantal grappige feiten uit het onderzoek. Herken jij jezelf erin?

AVG nog steeds populair
Aardappels, vlees en groenten zijn nog steeds een populaire maaltijd in Nederland. Verder eten we graag pasta en rijst. Jongeren houden minder van Hollandse pot, zij zetten pasta op één.

Dit is een gemiddeld Nederlands weekmenu…
Drie tot vier dagen staat er Hollandse pot op tafel. Eén of twee dagen pasta, één dag rijst en gemiddeld eten we één keer per twee weken patat.

We eten bijna iedere dag groenten
De meeste mensen eten vijf tot zes dagen per week groenten. 41 procent van de Nederlanders eet iedere dag groenten.

We weten nog niet wat we vanavond eten
De helft van de mensen beslist vandaag pas wat er vanavond op tafel staat. We kiezen daarvoor vaak uit een aantal gerechten die we vaker maken.

Patat krijgt het vaakst een vaste dag
Van alle maaltijden krijgt patat het vaakst een vaste dag toebedeeld. Op welke dag we patat eten, verschilt per huishouden.

We proberen regelmatig een nieuwe recept
Iets meer dan de helft van de mensen probeert maandelijks een nieuw recept uit. Nieuwe recepten halen we uit supermarktbladen, kookboeken en van websites.

Lang niet iedereen kent quinoa
Met onze vaste superfoodrubriek in Santé kunnen wij het ons bijna niet voorstellen, maar tweederde van de Nederlanders weet niet wat quinoa is.

Bron: Jumbo | Beeld: Shutterstock