Placeholder

Zelf ravioli maken

Klinkt zelf ravioli maken ingewikkeld? Dat valt heel erg mee.

Zo maak je ravioli

De pastavellen
Begin met het maken van de pastavellen. Het recept vind je hier. Heb je geen pastamaker dan kun je ervoor kiezen om ravioli van wontonvellen te maken. Niet hetzelfde, maar wel een stuk sneller. Laat de vellen ontdooien voor je begint.

De vulling
Je kunt ravioli echt met van alles vullen. Laat je culinaire creativiteit erop los. Er zijn twee dingen om rekening mee te houden:

  • De vulling mag niet te grof zijn, dat vergroot de kans dat je ravioli lek raakt tijdens het koken.
  • De vulling kan beter niet te vloeibaar zijn, dan is het erg lastig om de vulling in het midden van je ravioli te leggen en hem dicht te vouwen.

Een aantal vullingtips
Spinazie (laten slinken en uitlekken) met ricotta, champignon met ham, ham en kaas, pijnboompitten met ricotta of pompoen. De ingrediënten kun je mengen in de keukenmachine. Om de vulling wat steviger te maken meng je de ingrediënten met een ei.

De ravioli vullen
Een handig hulpmiddel om ravioli te vullen, is een ravioliplank. Hier zitten kuiltjes in zodat je de vulling makkelijk in hoopjes op het pastavel kunt leggen. Daarna leg je er een pastavel bovenop en kun je er makkelijk raviolivormpjes van snijden. Geen ravioliplank in huis? Dan kun je ravioli vouwen. Kijk maar hoe Pauline van Uit Pauline's Keuken dat doet. Haar vulling van doperwten met geitenkaas klinkt trouwens ook heerlijk.

De ravioli bereiden
Kook de ravioli in een pan met genoeg water erin. Zeker als je verse pastavellen hebt gebruikt, is je pasta snel klaar. Proef na twee minuten koken even voor.

De ravioli serveren
Je kunt de ravioli serveren met ingrediënten naar smaak. Als je een smaakvolle vulling hebt gemaakt is er weinig nodig. Een beetje olijfolie, Parmezaanse kaas, parmaham en rucola kan dan genoeg zijn.

Eet smakelijk!

Beeld: Shutterstock