Zelf pindasaus maken
31 juli 2015
Er zijn verschillende varianten van pindasaus. De lekkerste? Dat blijft toch zelfgemaakte pindasaus. Het is helemaal niet moeilijk te maken.
Ingrediënten voor 4 personen
– 1 rode peper
– 1 cm gember
– 3 tenen knoflook
– 250 g gezouten pinda's
– 200 ml kokosmelk
– 200 ml heet water
– 4 el ketjap manis
Aan de slag
Verwijder de zaden van de peper en schil de gember. Doe de rode peper, gember, knoflook en pinda's in de keukenmachine en maal ze zo fijn mogelijk.
Verwarm de kokosmelk in een pan. Voeg het pindamengsel toe en breng het al roerend bijna aan de kook. Voeg heet water en ketjap toe. Door extra water toe te voegen, kun je de saus dunner maken.
Snelle variant van pindasaus met pindakaas
Ingrediënten
– 5 eetlepels pindakaas
– 150 ml water
– 1 theelepel sampbal
– 1 eetlepel bruine suiker
– 2 eetlepels ketjap manis
– Een halve limoen
Aan de slag
Meng alle ingrediënten en breng de saus al roerend aan de kook. Is de saus te dik? Dan kun je wat extra water toevoegen.
Bewaartip: Pindasaus over? Bewaar het in porties in de vriezer.
Beeld: Shutterstock