Placeholder

Zelf pasta maken

Zo maak je zelf pastadeeg voor verse pasta.

Ingrediënten voor 500 gram pastadeeg
– 350 gram pastameel (bijvoorbeeld van Dille & Kamille)
– 3 eieren
– 1 mespunt zout
– Bloem (om te bestuiven)

Aan de slag

  • Zeef de bloem met een mespunt zout. Stort daarna de bloem om je aanrechtblad. Maak er een bergje van met in het midden een kuiltje.
  • Breek de eieren in het kuiltje. Meng met een vork steeds meer bloem door de eieren. Ga door tot je een gelijkmatig deeg hebt.
  • Kneed daarna de pasta met de hand, voor ongeveer een kwartier. Het deeg oet stevig en elastisch aanvoelen.
  • Is het te droog? Dan kun je eventueel een klein beetje water toevoegen. Is het deeg te zacht? Voeg nog wat bloem toe.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.
  • Om nu pasta te maken van je deeg kun je het best een pastamachine gebruiken. Volg de gebruiksaanwijzing bij jouw pastamachine op.

Recept: Dllle & Kamille | Beeld: Shutterstock