Placeholder

Wijntje hier, wijntje daar

Fitnessfreak Marije houdt best van een wijntje. Gezond leven moet immers wel leuk blijven. Toch doe je er goed aan om niet te veel wijn te drinken. Lees Marije’s tips.

Marije: Als je wijn heerlijk vindt, dan is het soms maar lastig om het te weerstaan. Eéntje dan… Eéntje kan toch geen kwaad? Ondanks het advies dat één of twee glazen per dag toegestaan is, raad ik het je toch af. Waarom?

Alcohol maakt dik
Echt hoor. Meiden die doordeweeks niet drinken (en in het weekend matig) zijn gemiddeld drie tot vijf kilo lichter! En… alcohol creëert buikvet. Ja, ook dat ene wijntje..

Alcohol maakt lui
Je lichaam heeft moeite om in de remslaap te komen. De kwaliteit van je slaap is altijd minder als je drinkt. Hoe voel jij je als je niet drinkt? Fitter en scherper toch?

Alcohol als gewoonte
Ongezonde gewoontes zoals een koekje bij de koffie, of altijd een krentenbol met kaas tijdens de lunch zijn redelijk makkelijk af te leren. Alcohol heeft een verslavend effect.

Alcohol maakt ziek
Onderzoek toont aan dat alcohol (vanaf twee glazen) de kans op bepaalde vormen van kanker vergroot. De kans op darmkanker is drie keer zo groot bij meer dan 14 glazen per week!

Wat nu?
Jakkes, wat een ellende… Zelfs ik als fitnessfreak ben dol op een wijntje. En nu? Want het leven moet ook leuk en gezellig zijn. Dat vind ik ook! Daarom:

•    Streef ernaar om doordeweeks niet te drinken
•    Drink niet meer dan drie glazen op een avond
•    Voorkom een kater (uiteraard)
•    Probeer niet meer dan 7 tot 12 glazen (eenheden) per week te drinken

Het is zo’n nuttige investering om jezelf een gezonde leefstijl aan te leren. Zo kun je blijven genieten zonder extreme risico’s, verdriet en onzekerheid.

Mijn boek Fitnessbijbel voor vrouwen helpt en begeleidt je zes weken lang naar een gezonde leefstijl voor altijd! Ga naar www.fitnessbijbel.com voor meer informatie, gratis voedingsschema’s, recepten en nog veel meer.


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Lees alle blogs van Marije >>