Placeholder

Wat is bulletproof koffie?

De laatste maanden duikt het overal op: bulletproof koffie. Weet jij al wat het is?

Opkomst van bulletproof
Bulletproof koffie is koffie met een klontje boter en kokosolie. In Amerika is het al een tijd een trend, maar ook in Nederland horen we het woord de laatste tijd steeds vaker vallen.

Waarom zou je bulletproof koffie drinken?
Het idee is dat wanneer je deze koffie bij het ontbijt drinkt, je meteen gezonde vetten binnenkrijgt: een mix van MCT-vetten (uit kokosolie0 en vetten uit ongezouten (gras)boter. In plaats van trek in nog meer cafeïne zou je op een kopje bulletproof koffie juist de hele ochtend geconcentreerd doorkomen.

De bedenker
Het drankje is bedacht door Dave Asprey. Hij kwam op het idee tijdens een trektocht in Tibet waar hij in een trekkershut een kop thee met jakboter kreeg. Mooi verhaal? Inmiddels is Dave CEO van zijn bedrijf Bulletproof.

Zoals bij iedere trend zijn er ook tegenstanders
Een kop bulletproof koffie bevat makkelijk 300 calorieën. Daarnaast is er geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hoe goed zo'n kopje eigenlijk voor je is. Sommigen noemen het dan ook onzin of een slimme marketingtruc.

Toch benieuwd?
Zo maak je bulletproof koffie: Zet een kop zwarte koffie. De bedenken van bulletproof koffie is voorstander van gewone filterkoffie. Roer er een lepel ongezouten grasboter doorheen en een lepel kokosolie.

Vanaf dinsdag ligt de nieuwe Santé in de winkel, met daarin nog meer foodtrends.

Beeld: Shutterstock