Placeholder

Verrassende weekendjes weg

Parijs, Antwerpen, Venetië, de Ardennen – been there, seen it, done that. Santé selecteert de leukste alternatieven die nét iets minder voor de hand liggen.

Berlijn? Hamburg!
Berlijn is al lang niet meer de enige hippe stad in Duitsland. Hamburg wordt gezien als de nieuwe Duitse metropool. De zeelieden en prostituees zijn verdwenen, de stripteasetenten zijn omgetoverd tot kosmopolitische nachtclubs en de haven is opnieuw bebouwd. Maar Hamburg blijft de stad van het water: maar liefst 2.300 bruggen zijn vrolijk versierd met liefdesslotjes. Deze slotjes kun je samen met je lover aan de brug hangen om jullie liefde te ver eeuwigen. De sleutel gooi je natuurlijk in het water.

Stad met allure
Verder doet Hamburg vooral heel luxueus aan, met zijn hoge herenhuizen, dure auto’s, designerwinkels en grootse parken. In de wijk Schanzenviertel vind je kleine boetiekjes en gezellige cafés. Hou je van kunst? Zorg dan dat je de Hamburger Kunsthalle niet overslaat. Dit kunstmuseum heeft drie locaties met een totale oppervlakte van 13.000 m². Het openbaar vervoer is overigens prima geregeld in Hamburg: hiermee doorkruis je snel en makkelijk de hele stad.

Vanaf €30 reis je binnen vijf uur met de Thalys naar Hamburg.

Meer verrassende weekendjes weg vind je vanaf pagina 90 in het meinummer van Santé.
 

Beeld: Jorg Hackemann / Shutterstock.com