Placeholder

Tony’s Chocolonely voegt wit toe aan de vaste collectie

Vanaf nu zit er witte chocolade in de vaste collectie Tony’s Chocolonely. Wit en Wit Framboos Knettersuiker worden toegevoegd aan de collectie. We moesten even op de witte chocolade wachten, maar daar is een goede reden voor.

Het is Tony's Chocolonely sinds kort gelukt om de cacaoboter te maken van traceerbare cacaobonen, dat was eerder nog niet mogelijk. Om dat te vieren worden er nu witte chocoladrepen toegevoegd aan het assortiment. Een van de twee repen is een limited edition uit 2012: welcome back, Wit Framboos Knettersuiker.

Wat is traceerbare cacaoboter?
De belangrijkste ingrediënten voor chocolade zijn cacaoboter en cacaomassa. Witte chocolade maak je met cacaoboter, voor melk- en pure chocolade heb je ook cacaomassa nodig. De cacaomassa voor Tony’s chocolade was al traceerbaar met cacaobonen die direct zijn ingekocht bij hun partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust. Alleen die cacaoboter, dat was nog lastig. Maar . Afgelopen zomer hebben Tony’s Chocolonely en de grootste chocolademaker van de wereld – Barry Callebaut – een samenwerkingsovereenkomst getekend. Barry Callebaut heeft grote aanpassingen gedaan in de chocoladefabriek om Tony’s cacaoboter traceerbaar te verwerken. Er is een cacaobotertank geïnstalleerd speciaal voor Tony’s eigen cacaoboter en er zijn nieuwe leidingen aangelegd om deze cacaoboter toe te voegen bij het maken van de chocolade. Dus nu is de weg eindelijk vrij voor witte chocolade.