Placeholder

Tips om zoveel mogelijk uit je slowjuicer te halen

Voor het decembernummer van Santé hebben we verschillende slowjuicers en een sapcentrifuge getest. Na de testperiode weten we hoe we het maximale uit een slowjuicer kunnen halen. Een aantal tips.

  1. Lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik. Verschillende apparaten hebben verschillende functies en instellingen. Het is handig om die te kennen en er staan instructies in over hoe je groenten en fruit het best kunt juicen.
  2. Wissel harde en zachte vruchten af. Zo zul je meer sap overhouden.
  3. Hou je pulp over? Dat hoef je niet weg te gooien, er zijn genoeg recepten te vinden waarbij je pulp gebruikt. Je kunt het bijvoorbeeld verwerken in een taart of cake, een spread of een soep.
  4. Heeft jouw juicer een los afvalbakje voor de pulp? Soms is het mogelijk om er een zakje in te doen, dat bespaart opruim- en schoonmaakwerk.
  5. Maak in één keer meerdere glazen sap. In de koelkast kun je het maximaal twee dagen bewaren, maar je kunt je sapje ook prima invriezen.
  6. Een juicer is perfect om restjes op te maken. Vergeten appels, een halve komkommer… Het kan allemaal toegevoegd worden an je volgende sapje.
  7. Voeg niet alleen groenten en fruit toe aan je sapje, experimenteer ook eens met kruiden.

Heb jij nog tips?

Beeld: Shutterstock