Placeholder

Tips om koken makkelijker te maken

Laat je niet misleiden door ingewikkelde recepten: iedereen kan koken. Deze tips maken je tijd in de keuken nog een stukje aangenamer.

1. Zorg voor een goedgevulde keuken
Zorg dat je de basisingrediënten in huis hebt: pasta, sauzen, verschillende potjes kruiden, sausjes. Zo wordt boodschappen doen minder werk. Je weet namelijk dat je de basis in huis hebt, waardoor je alleen de verse ingrediënten hoeft te kopen.

2. Zorg voor genoeg ruimte
Niet iedereen is gezegend met een grote keuken met een ruim werkblad. Heb je te weinig plek tijdens het koken? Zorg dat je een klein klaptafeltje hebt, dat je kan uitklappen om wat extra werkruimte te creëren.

3. Ruim tussendoor op
Wanneer je iets bereidt, komt er vaak een moment van rust. Het vlees ligt op de gril, de ovenschotel staat in de oven of de pasta is aan het koken. Ruim ondertussen je keukenblad een beetje op en was alvast wat spullen af die je niet meer nodig hebt.

4. Maak tijd om te koken
'Ik zou best uitgebreider/gezonder/vaker willen koken, maar ik heb echt geen tijd.' Het is een veelgebruikt excuus, maar als we eerlijk zijn, weten we best dat het een kwestie van prioriteit is. Wil je echt tijd maken om te koken? Plan de tijd in en ga ervoor.

5. Zorg dat je een paar topgerechten kunt maken
Zorg dat je je eigen signature dishes hebt. Het is even oefenen, proberen, proeven en perfectioneren, maar zorg ervoor dat je een aantal gerechten heel goed kunt maken. Deze kun je serveren als je een etentje geeft, maar je kunt de recepten ook gebruiken als basis voor andere recepten. Een paar kleine aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat het een heel ander gerecht lijkt.

Lees ook
> 5 tips om een betere kok te worden
> Gezonder eten door kleine veranderingen in je keuken
> Hoe maak je je maaltijd lichter?

Beeld: Shutterstock