Placeholder

Theeleuten

Zou je meer tijd vrij willen maken voor je gezin? Het zit ‘m in de kleine dingen. Samen thee drinken en even de dag doornemen, zorgt al voor meer quality time.

Betere band
Nederlanders drinken gemiddeld drie koppen thee per dag. Het is niet alleen gezellig om die koppen samen te drinken; 70 procent van de kinderen en 80 procent van de ouders vindt dat samen thee drinken de sociale band verbetert.

Zet de communicatiekanalen open
De sociale band is belangrijk bevestigt Psycholoog Pieternel Dijkstra: 'Een goede band tussen ouder en kind is van cruciaal belang voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Maar in de hectiek van alledag zijn er vaak maar weinig momenten waarop mensen echt even bij elkaar stil staan. Gewoon even bijpraten, over koetjes en kalfjes, is belangrijk. Dat houdt de communicatiekanalen open. Als een kind ergens mee zit, kom je er achter. Bijpraten kan op vele manieren en een kopje thee uit school is hier een oer-Hollands voorbeeld van.'

Thee met een milde smaak
Het liefst drinken Nederlanders niet te sterke thee. We laten de thee meestal minder dan 30 seconden trekken, in plaats van de aangeraden drie minuten. Vanaf deze week heeft Pickwick daarom de variant Mild Black in de schappen liggen. De blend bestaat uit 50 procent zwarte thee en 50 procent gefermenteerde oolong thee, daardoor heeft de thee een lichte kleur en een zachte smaak. Adviesprijs: €1,49.