Placeholder

Solo Food, 72x koken voor jezelf

‘Voor één koken is een recept voor van jezelf houden.’ Een treffende quote van Janneke Vreugdenhil, die goed laat zien waar haar boek Solo Food eigenlijk om draait.

Koken voor jezelf is niet altijd leuk. Wie heeft zin om zich een uur uit te sloven in de keuken en het daarna in tien minuten op te eten? Lang niet iedereen, maar met steeds meer eenpersoonshuishoudens in Nederland eten er ook steeds meer mensen alleen.

Janneke Vreugdenhil weet er alles van en schreef het boek Solo Food. Koken voor één persoon betekent meestal niet dat je gewoon de ingrediënten door vier kunt delen.

In Solo Food vind je onder andere een handige boodschappenlijst met basics die je volgens Janneke altijd in je voorraadkast zou moeten hebben. De recepten zijn opgedeeld in handige en grappige categorieën. Handig: smart cooking of freeze your favourites. Grappig: Netflix Dinner. Wie eet er nou niet af en toe stiekem terwijl je naar de nieuwste aflevering van een serie kijkt?

Nog een belangrijke wijze les van Janneke: wordt niet té solo. Nodig vooral vrienden uit aan tafel, maar voor de dagen dat je alleen eet, vind je in Solo Food 72 heerlijke recepten.

Solo Food, Janneke Vreugdenhil – €19,99 via AKO.nl.

Fotografie: Floortje van Essen-Ingen Housz | Styling: Caroline Lamet