Recept voor sinaasappelzalm met aardappel op risottowijze
14 december 2017
Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Sinaasappelzalm is een heerlijk hoofdgerecht.
Ingrediënten
Hoofdgerecht, voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
- 1 zalmzijde met huid (600 g)
- 1 sinaasappel
- 4 takjes citroentijm
- 500 g vastkokende aardappels
- 30 g waterkers
- 30 g bladpeterselie
- 400 ml groentebouillon
- 1 sjalot
- 25 g boter
- 100 ml droge witte wijn
- 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- Extra nodig: bakplaat met bakpapier, staafmixer of blender
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160°C. Dep de zalm droog en controleer of de filet graatvrij is. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op de huid op de met bakpapier beklede bakplaat. Was de sinaasappel onder heet water, snijd hem in dunne plakken en leg die met de tijm op de zalm. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zalm in 20-25 minuten net gaar. Schil en was intussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de waterkers en peterselie, schud goed droog en pluk de blaadjes eraf. Pureer de peterselie en waterkers met 4 eetlepels bouillon in een hoge mengkom met de staafmixer of in een blender. Pel en snipper de sjalot. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak de aardappelblokjes met de sjalot glazig. Blus af met de wijn en de resterende bouillon. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten zachtjes garen. Roer de kruidenpuree en de parmezaan door de aardappelblokjes. Serveer de zalm met de aardappels.
Eet smakelijk!
Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood