Recept voor sardines met romige peppadew-vulling
6 augustus 2016
Een zomerse avond in de tuin met vrienden; daar horen heerlijke vistapas bij. Je hoeft echt geen Spaanse roots te hebben om de tapas klaar te maken.
Ingrediënten
Hapje voor 6 personen
Bereidingstijd 15 minuten
- 6 verse of ontdooide sardines, schoongemaakt
- 100 g peppadews
- 250 g verse roomkaas naturel
- 2-3 el olijfolie
Zo maak je de sadines klaar
Verhit de ovengrill. Snijd de sardines op de buik in, zodat er ruimte komt voor een vulling. Hak de peppadews fijn en meng met de roomkaas. Vul de sardines ermee. Bestrijk de visjes rondom met olie en bestrooi ze met zout en peper. Leg de sardines naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder de hete ovengrill afhankelijk van het formaat in 5-10 minuten goudbruin en gaar. Geef er knapperig brood bij.
Tip
Hak 1 rode peper heel fijn en meng met een paar eetlepels olijfolie extra vierge. Serveer de chili-olie bij de sardientjes, voor liefhebbers van pittig.
Bekijk de rest van de recepten in het augustusnummer van Santé.
Beeld: BeeldigBeeld/StockFood/Great Stock