Placeholder

Review: eten is het nieuwe diëten

Gezond eten hoeft niet per se door streng calorieën te tellen. Dat bewijst Herengracht Restaurant & Bar in Amsterdam. Zes weken lang bieden ze iedere week een ander driegangenmenu aan, ontwikkeld door een vooraanstaand voedingsdeskundige.

Oftewel: eten is het nieuwe diëten. Wij mochten komen proeven. Jobien Groen had de eer om voor de eerste week het menu samen te stellen. Ze schreef het boek Lekker Lokaal, waaruit de recepten van dit menu komen. Met een snufje inbreng van de chef van Herengracht natuurlijk.

Voorgerecht
Tarte tatin van prei en skeapsrond.

Hoofdgerecht
Gebakken schelvis, aardpeer gnocchi met munt & walnoot en een schuim van aardpeer.

Dessert
Clafoutis van appel met rozemarijn en ijs van tijm.

Goede bite
Bij het zien van de menukaart worden we al enhousiast, maar wanneer het voorgerecht wordt opgediend, worden we nóg enthousiaster. Bij iedere gang krijgen we een korte uitleg over wat er op ons bord ligt. Stuk voor stuk zien de gerechten er prachtig uit, ze ruiken verrukkelijk. Na iedere eerste hap zijn we verkocht.

Deze telefoonfoto's doen de gerechten te weinig eer aan, maar het geeft een idee.

Ook gezond uit eten
Deze week kun je het driegangenmenu van Jobien Groen proeven. De volgende vijf weken is er iedere week een ander menu van een andere voedingsdeskundige te proeven. Een menu kost €29,50. Reserveren kan via www.deherengracht.com. Herengracht 435, Amsterdam.