Placeholder

Report: Plus Thuisproeverij

Wist je dat 25 keer een slok wijn uitspugen tijdens een wijnproeverij gelijk staat aan één glas leegdrinken? De redactie van Santé slikt de wijnen toch liever door. We kijken, ruiken, proeven en genieten volop tijdens een Plus Thuisproeverij.

De wijnafdeling van de Plus is verkozen tot de beste van Nederland. Natuurlijk kunnen de medewerkers je helpen bij het kiezen van een lekkere wijn óf je kiest voor een Plus wijnproeverij aan huis om je smaak te ontdekken.

Wijnen met een 8
Een collega was zo lief om haar huis beschikbaar te stellen voor de wijnproeverij. Op een koude middag zitten we met de redactie, een clubje freelancers en heerlijke zelfgemaakte en zelfgekochte hapjes aan de wijn. En niet zomaar aan de wijn, maar aan de Grote Hamersma-proeverij, waarbij we vier witte en vier rode wijnen proeven die in het boek De Grote Hamersma minstens het cijfer 8 hebben gekregen. Dat belooft veel goeds.

Proeven en leren
Terwijl wij eten en proeven vertelt vinoloog Ella vol passie en enthousiasme over alle wijnen die we proeven. Natuurlijk mogen we ook onze prangende vragen stellen. Want hoelang van tevoren haal je een rode wijn nou het best uit de koelkast? Ella zit vol met verrassende weetjes, waardoor ze ook degenen die al wat weten over wijn iets bij kan brengen.

After-proeverij
Na afloop van de proeverij neemt Ella alle spullen weer mee. Dat betekent dat de wijnproeverij geen rommel in huis veroorzaakt, ideaal. Wat ze wel achterlaat? De acht flessen wijn waaruit we net geproefd hebben. We proosten op een geslaagde wijnproeverij met een glas van onze favoriete wijn. Santé! 

Zelf proeven
Wil jij thuis wijnproeven met een groepje vrienden? Een Plus thuisproeverij is te boeken voor minimaal 8 en maximaal 16 personen. Een proeverij van 2 uur kost €25 per persoon, inclusief materiaal, wijn en een proefboekje. Kijk voor meer informatie op de website van de Plus Thuisproeverij.