red velvet-taart

Recept voor red velvet-taart

Met deze red velvet-taart verover je harten.

Voor het beslag van de red velvet-taart

 • 120 gram boter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
 • 300 gram kristalsuiker
 • 2 biologische eieren
 • 240 ml karnemelk
 • 1 theelepel vanille-extract rode kleurstof (poeder of gel)
 • 20 gram cacaopoeder
 • 300 gram bloem
 • 1 theelepel baking soda (niet bakpoeder!)
 • 1 eetlepel appelciderazijn

Voor het roomkaasglazuur

 • 120 gram boter, op kamertemperatuur
 • 240 gram roomkaas
 • 600 gram poedersuiker
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 2 repen HOMC Red Velvet
 • Witte eetbare hartjes

Belangrijk: Voor de hartvorm heb je 2 bakvormen nodig: een ronde en een vierkante met een doorsnede van 20 cm.

Zo maak je de red velvet taart

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de twee bakvormen in met boter, bestuif licht met bloem en zet opzij.

2. Neem de mengkom van een staande mixer en klop hierin de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel (dit kan ook met een handmixer). Klop de eieren los, voeg ze geleidelijk toe en klop tot ze helemaal zijn opgenomen.

3. Meng de karnemelk met het vanille-extract en kleur dit helder rood met de rode kleurstof. Dit moet je op het oog doen want de intensiteit verschilt per  soort en merk kleurstof. Begin met een paar druppels om uit te proberen hoe de kleur wordt.

4. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.

5. Voeg al mixende de helft van het karnemelkmengsel bij het beslag, daarna de helft van het bloemmengsel, vervolgens het restant van de karnemelk en de cacaobloem als laatste. Zorg ervoor dat alles is opgenomen en schraap de zijkant van de mengkom schoon met een spatel. Klop door tot het beslag gelijkmatig gekleurd is.

6. Voeg het zuiveringszout en de azijn toe en meng goed door het beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak ze 30-35 minuten in de oven, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden steekt.

7. Laat de cakes even in de vorm afkoelen en stort ze dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.

8. Meng voor het roomkaasglazuur de zachte boter met de roomkaas in een mengkom van een staande mixer (of met een handmixer) en klop tot ze goed gemengd zijn. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe totdat deze volledig is opgenomen.

9. Meng als laatste het vanille-extract erdoor en klop nog 5 minuten door totdat het glazuur licht en luchtig is. Pas op dat je niet te lang blijft doorkloppen anders kan het glazuur iets te vloeibaar worden.

10. Halveer de twee afgekoelde cakes en snijd de ronde cake ook langs boven door midden (zodat er vier halve cirkels ontstaan). Leg een theelepel van het glazuur in het midden van een taartschaal of bord en leg hierop één van de vierkante afgekoelde cakes. Zo kan de taart niet wegglijden.

Verdeel met een paletmes of de bolle kant van een lepel een deel van het glazuur over de bovenkant van de cake. Plaats hierop de tweede vierkante cake. Plaats nu de twee onderkanten van de ronde cake tegen het recht stuk van de andere cake aan, zodat de cake de vorm van een hart krijgt. Verdeel over deze twee stukken ook een deel van het glazuur en leg de overige twee halve rondes hier op. Verdeel nu de rest van het glazuur over de gehele cake en laat hem in de koelkast afkoelen.

Finishing touch met Hands Off My Chocolate

1. Smelt een van de Red Velvet repen (au bain-marie) en haal deze door een zeef, zodat de gesmolten chocolade vervolgens mooi glad verdeeld kan worden over de afgekoelde cake. Verdeel de roze chocolade geleidelijk over de bovenkant van de taart, totdat het mooi over de zijkanten heen druipt.

2. Gebruik als versiering de chocolade rondjes van de andere reep en plak deze onderaan de taart. Verdeel als finishing touch de laatste chocolade rondjes samen met de eetbare witte hartjes over de bovenkant van de taart. Et Voilà.

Eet smakelijk!