Placeholder

Recepten: bewuste cocktails

Twee recepten voor heerlijke en gezonde cocktails.

Calorieën uit suikers dragen sterk bij aan overgewicht. Je vindt deze suikers vaak in drankjes. Wist je dat de cocktail Sex on the Beach 326 kilocalorieën bevat. Televisiekok Pierre Wind heeft twee gezonde en bewuste cocktails ontwikkeld. Deze twee cocktails voldoen aan de criteria van Het Vinkje van Stiching Ik Kies Bewust.

Happy Vink

Ingrediënten per persoon
3 verse dadels
(of 1,5 gedroogde dadel)
Sap van een halve citroen
Een half, door de lengte
Gesneden vanillestokje
80 milliliter water met bubbels

Garnituur
Een gesneden komkommer (in de V-vorm van het Vinkje)
Een leeggeraspt vanillestokje
Rietje
Plakje citroen
Een lange gesneden staaf van komkommer (optioneel)

Bereidingswijze
De Happy Vink bestaat uit twee delen:

Dadelmengsel
Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Voeg bij de dadels het citroensap en mix het geheel met de staafmixer tot een egaal mengsel.

Vanillewater
Snijd het vanillestokje, door de lengte, in tweeën. Rasp met een mesje de binnenzijde leeg. Doe de rasp in een maatbeker met het bubbelwater. Roer de vanillerasp door het water en je bent klaar.

En dan…
Doe op de bodem van het glas het dadelmengsel. Giet daarop voorzichtig, via de zijkant van het glas, het vanillewater.  ventueel kun je ijsblokjes toevoegen. Plaats de garneringen op en in het glas. Roer het dadelmengsel en vanillewater in het glas voordat je het drinkt. En serveer een roerstaaf van komkommer erbij.

Way of Life

Ingrediënten per persoon
20 gram komkommer
10 gram bleekselderij
3 grote blaadjes mint
Sap van halve citroen
25 gram maïskorrels (blik)
140 milliliter water

Garnituur
3 cocktailprikkers met daaraan geregen maïskorrels
Groen takje bleekselderij
Rietje
Partje citroen
Lange gesneden staaf van komkommer

Bereidingswijze
De Way of Life bestaat uit twee delen:

Komkommer, selderij en mint
Snijd de mint, bleekselderij en komkommer in stukjes. Voeg hierbij het citroensap en 35 milliliter (1 borrelglas) water en mix het geheel met de staafmixer tot een egaal mengsel.

Maïswater
Doe de maïskorrels en 70-95 milliliter (2-3 borrelglazen) water bij elkaar en mix het met de staafmixer tot een egaal mengsel. Zeef het maïswater met een bolzeef, zodat er geen schilletjes meer in zitten.

En dan…
Doe op de bodem van het glas het mengsel van komkommer, selderij en mint. Giet daarop tegen verschillende zijkanten van het glas, het maïswater. Zo krijg je vlekken van de twee mengsels in je glas. Eventueel kun je ijsblokjes toevoegen. Plaats de garnituur op en in het glas. Prik daarvoor de maïsstokjes in de schil van het partje citroen en plaats het partje op de rand van het glas. Klaar om te serveren!