Placeholder

Recept voor zalmfilet met dragonsaus

Binnen 25 minuten staat deze zalmfilet op tafel.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 12 groene asperges
  • 4 stengels bosui
  • 4 zalmfilets (ca. 140 g per stuk)
  • 40 ml Olijfolie met Griekse kruiden
  • 2 tl Fine Fish Rub         
  • 2 takjes kerstomaten (ongeveer 16)
  • 1 Potje Tarragon Bistro Sauce

Aan de slag

  1. Breng een pan water aan de kook. Was de asperges en snij het kontje eraf. Halveer ze in de breedte en kook de asperges drie minuten voor. Spoel ze daarna af met koud water.
  2. Snijd de bosui in dunne ringen, diagonaal gesneden is het mooist. Smeer daarna de zalmfilets in met 20 ml Griekse kruidenolijfolie en strooi ongeveer een halve theelepel Fine Fish Rub over iedere zalmmoot.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden, leg de zalm en de tomaatjes naast elkaar op een bakplaat en bak gaar in ongeveer 7 à 8 minuten.
  4. Verwarm de rest van de olijfolie met Griekse kruiden in een bakpan en bak de stukjes bosui en groene asperges kort. Verdeel de gebakken groenten over de borden en leg hier voorzichtig de gebakken zalm bovenop. Leg de gepofte tomaatjes naast de zalm, roer de Tarragon Bistro Sauce goed door en serveer deze ook naast de zalm.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: Oil & Vinegar