Placeholder

Recept voor wortelpeterseliesoep met Beluga-linzen en honingspek

Wil je de feestdagen uitgebreid vieren, maar zonder dat volgegeten gevoel? Kwestie van slimme en gezonde gerechten maken. Wat dacht je van deze wortelpeterseliesoep als voorgerecht?

Ingrediënten
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

  • 100 g Beluga-linzen
  • 500 g wortelpeterselie
  • 1 grote ui • 25 g boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 4 plakjes spek
  • 1 tl olie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 handje babyspinazie
  • Extra nodig: staafmixer

Aan de slag

  1. Week de linzen een nacht in ruim koud water. Giet af en spoel ze in een zeef onder de koude kraan. Doe de linzen in een pan en schenk er koud water bij tot ze helemaal onder staan. Kook de linzen in 8-10 minuten beetgaar. Giet opnieuw af en spoel in een zeef onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  2. Schil de wortelpeterselie dun en snijd hem in grove stukken. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui met de wortelpeterselie glazig. Blus af met de wijn en laat iets inkoken. Schenk de bouillon en 100 ml slagroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de bouillon 20-25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer in de pan. Voeg de linzen toe en warm nog even door. Bak intussen het spek krokant in de olie in een koekenpan.
  3. Druppel de honing erover. Klop de rest van de slagroom stijf. Schep de room met de spinazie door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een plakje honingspek.

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood