Recept voor wolkenbrood

Recept voor wolkenbrood

In het artikel 20 hipster health trends komt het wolkenbroodje voorbij. Dit is het recept waarmee je zelf wolkenbrood kunt bakken.

Wat is cloud bread?
Eerst 'mocht' brood helemaal niet meer, toen was er glutenvrij brood en nu is er koolhydraatarm wolkenbrood, ook wel cloud bread genoemd. Dit ronde minibrood – een hit op Instagram – ziet eruit als een luchtig hamburgerbroodje. Het is gemaakt van ingrediënten die je niet snel verwacht bij brood.

Zo maak je wolkenbrood / cloud bread

Ingrediënten

  • Drie eieren
  • Drie eetlepels huttenkäse of roomkaas
  • 1/4 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 kleine eetlepel maple syrup (of een andere zoetstof, zoals honing)

Variaties met wolkenbrood
Met de bovenstaande ingrediënten maak je een basis wolkenbroodje. Voeg kruiden toe aan het broodje of maak er een zoete variant van met bijvoorbeeld rozijnen of chocolate chips. Je kunt wolkenbrood ook gebruiken om te beleggen, als hamburgerbroodje of als pizzabodem.

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten samen met he bakpoeder stijf, tot je er pieken van kunt maken.
  3. Klop in een andere kom het eigeel met de kaas tot een glad mengsel.
  4. Voeg de twee mengsels voorzichtig samen.
  5. Maak op een bakplaat kleine bolletjes en bak ze ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven tot de bolletjes goudbruin van kleur zijn.

Dit is een recept van I Love Health & DoorMeal.

 

Gains #cloudbread

Een foto die is geplaatst door Jordan Childs (@blaqmasspunx) op