Placeholder

Recept voor waterijsjes met eetbare bloemen

Zelf waterijs maken, is helemaal niet moeilijk. Door eetbare bloemen in de ijsjes te bevriezen, zien ze er ook nog eens heel indrukwekkend uit.

Mooiwatplantendoen.nl deelt het recept met ons. De inspiratie hebben zij opgedaan dankzij de tuinplant van de maand: zomerbollen.

Ingrediënten

  • Vlierbloesem siroop
  • Water
  • IJsvormpjes
  • Eetbare bloemen

Aan de slag
Vul 1/3 van de ijsvormpjes met de eetbare bloemen. Doe 1/3 siroop in een kan en giet hier 2/3 water bij. Giet de limonadesiroop voorzichtig in de ijsvormpjes. Schenk tot 1 cm onder de rand van de vormpjes. Sluit het bovenste gedeelte van de ijsvorm af en steek (indien van toepassing bij jouw ijsvormpjes) het stokje erdoor. Laat de ijsjes zeker een dag in de vriezer hard worden. Wanneer je het ijsje uit de vorm wil halen, houd het even onder een warme straal water en je haalt de ijsjes zo uit de vorm.
 
Let op
Niet alle bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen zijn zelfs giftig. Als je er geen verstand van hebt, raadpleeg dan eerst een betrouwbare bron. Eetbare bloemen zijn namelijk op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt om te eten!

Beeld en recept: Mooiwatplantendoen.nl