Placeholder

Recept voor vegan meringue

Van meringue kun je heerlijke taarten en toetjes maken. Als je vegan eet, is meringue helaas off limits, maar er is wel een makkelijke vegan variant die je kunt maken.

Ingrediënten

  • Het vocht uit een blik van 400 gram kikkererwten
  • 150 gram suiker of poedersuiker
  • Vanille-extract of -poeder.

Aan de slag

1. Warm de oven voor op 100 graden.

2. Vang het vocht van de kikkererwten op een in kom.  Mix dit een paar minuten met een elektrische mixer. Voeg langzaam de suiker en het vanille-extract toe. Blijf mixen tot het mengsel stijf is. In totaal kan dat ongeveer 10 minuten duren. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het mengsel eruit valt.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak toefjes van het beslag.

4. Zet de meringuetoefjes 1,5 uur in de oven bij een temperatuur van 100 graden. Laat ze daarna 2 uur afkoelen in de oven. Doe in de tussentijd de oven niet open.

Wist je dat… Het vocht van kikkererwten wordt ook wel aquafaba genoemd. Bekijk meer recepten met aquafaba.

Beeld: Shutterstock