Recept voor scones
13 april 2017
In Engeland onmisbaar bij de afternoon tea, maar ze zijn ook leuk om op andere momenten op tafel te zetten: scones.
Ingrediënten voor 10 porties
- 300 g bloem
- 50 g boter
- 50 g suiker
- 5 tl bakpoeder
- 60 ml melk
- 70 g rozijnen
- 2 eieren
- Schil van een halve citroen
Aan de slag
- Snijd de koude boter in blokjes.
- Doe de bloem, bakpoeder, citroenschil, suiker en boter in een foodprocessor. Mix het totdat het mengsel eruitziet als fijne broodkruimels.
- Voeg de melk en eieren toe.
- Meng tot er een deeg ontstaat, maar meng niet te lang door. Voeg daarna de rozijnen toe.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol je deeg uit tot het 3 cm dik is.
- Met een ronde vorm kun je de scones uitsteken. Zet ze op een bakplaat.
- Laat de scones vijf minuten rusten en bak ze 5 minuten op 200 graden. Zet daarna de temperatuur op 18 grden en bak ze nog 5 tot 10 minuten.
Beeld: Shutterstock