Placeholder

Recept voor scones

In Engeland onmisbaar bij de afternoon tea, maar ze zijn ook leuk om op andere momenten op tafel te zetten: scones.

Ingrediënten voor 10 porties

  • 300 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 5 tl bakpoeder
  • 60 ml melk
  • 70 g rozijnen
  • 2 eieren
  • Schil van een halve citroen

Aan de slag

  1. Snijd de koude boter in blokjes.
  2. Doe de bloem, bakpoeder, citroenschil, suiker en boter in een foodprocessor. Mix het totdat het mengsel eruitziet als fijne broodkruimels.
  3. Voeg de melk en eieren toe.
  4. Meng tot er een deeg ontstaat, maar meng niet te lang door. Voeg daarna de rozijnen toe.
  5. Bestuif je werkblad met bloem en rol je deeg uit tot het 3 cm dik is.
  6. Met een ronde vorm kun je de scones uitsteken. Zet ze op een bakplaat.
  7. Laat de scones vijf minuten rusten en bak ze 5 minuten op 200 graden. Zet daarna de temperatuur op 18 grden en bak ze nog 5 tot 10 minuten.

Beeld: Shutterstock